3 ägg
200 g strösocker
50 g mjölk
140 g vetemjöl
20 g kakaopulver
10 g vaniljsocker
10 g bakpulver
100 g strösocker att vända upp kakan på
Smörkräm:
100 g rumstempererat smör
120 g florsocker
1 äggula
30 g vaniljsocker
Börja med rulltårtan. Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Blanda i mjölken.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat bunke och vänd ner blandningen i äggsmeten.
Än så länge ser det helt okej ut. |
Grädda i 225C mitt i ugnen ca 5-7 minuter eller tills kakan fått fin färg.
Häll strösocker i ett jämnt lager på ett bakplåtspapper. Ta ut kakan ur ugnen och vänd den upp och ner på det sockrade papperet. Lossa försiktigt det papper som kakan gräddats på. Om det är svårt kan du pensla lite kallt vatten på papperet - då lossnar det lätt.
För smörkrämen vispar du smöret och sockret fluffigt och vitt. Därefter tillsätter du äggulan och vaniljsockret och blandar ordentligt.
Smörkräm |
Rulla ihop och ställ svalt en stund innan du skär upp din drömtårta.
Lite sprack tårtan upp när jag rullade den :( |
God var den - men saknade ännu fluffigheten... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar