Det här med skumbananer tyckte jag verkade intressant, har hittat receptet på internet. Och visst fanns smaken av skumbananer där, men dessa skall med fördel serveras kalla - då tyckte jag dom smakade bäst!
En fin jämn massa som när den stelnat skärs i mindre bitar. |
2 dl vispgrädde
100 g smör
125 g chokladskumbananer
200 g mörk choklad
Blanda strösocker, vispgrädde, smör och skumbananer i tjockbottnad kastrull.
Koka under omrörning på svag värme tills skumbananerna smält, ca 10-15 min.
Med skumbananer i kastrullen såg röran ut så här. |
Drag kastrullen åt sidan och låt blandningen svalna något.
Dela den mörka chokladen i mindre bitar.
Rör ner chokladen i blandningen så att den smälter.
Häll fudgesmeten i en bakpappersklädd form, ca 20X20 cm
Låt stelna i kylen och skär sedan upp i 30 bitar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar