lördag 21 april 2012

Mera macarons

En längre tid har det varit svårt att få tag i ägg i affärerna här. Och får man inte tag i ägg så blir det inte att baka så mycket... :(

Nu i veckan hittade jag äntligen ägg och glädjen stod högt i tak!!! :) :) Dags att baka Macarons.... Denna gång med två olika fyllningar. Den ena med smak av hallon och vit choklad och den andra med mascarpone-ost.

Eftersom receptet på macaronsen är samma som jag använde tidigare skriver jag inte in det - men receptet på fyllningen delar jag gärna med mig.

Hallonkräm, fyllning till macarons - ett recept av Mia Öhrn.

125 g vit choklad
50 g färska eller frysta och tinade hallon
2 msk vispgrädde
Eventuellt några droppar röd hushållsfärg

Hacka chokladen till hallonkrämen ganska fint.

Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare. Det är lite knepigt eftersom mängden hallon är så liten, men gör så gott du kan, och blir purén inte helt slät så är det ingen fara.

Koka upp hallonpurén med vispgrädden i en kastrull.

Dra bort kastrullen från plattan och häll snabbt ner den hackade chokladen.

Rör tills chokladen har smält och krämen är jämn.

Tillsätt eventuellt några droppar röd hushållsfärg.

Låt den stelna i kylen i någon timme, krämen ska bli lagom tjock för att spritsa

Den andra fyllningen jag gjorde var mycket lättare att göra. :)

Jag tog mascarpone-ost som jag rörde mjuk. I den satte jag sylt av havtorn. När sylten och osten var väl blandade var det bara att fylla macaronsen. Riktigt bra kombination med söta macarons och inte så söt fyllning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar