lördag 21 april 2012

Våningsbröd

Det här receptet hittade jag på bloggen "baka baka liten kaka". Ett lite annorlunda bröd att baka. Ser spännande ut och gott var det också. Degen var dessutom lätt att arbeta med vilket ju alltid är en klar fördel. :) Själv hade jag inget jästbrödsmjöl hemma men jag använde mig av durum vetemjöl. Skriver här in receptet om någon annan också vill prova på att baka dessa.

10 g jäst
500 g jästbrödsmjöl
10 g salt
350 g kallt vatten

Smula jästen och blanda med mjölet. Tillsätt salt och vatten och knåda degen i maskin i ca 10 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek, ca en timme. Stjälp upp degen på mjölat bord. Platta ut den lite med händerna och kavla den sedan så att den blir ca 5 mm tjock. Ta ut rundlar med mått. Eller fyrkanter om du föredrar det. :) Pensla lite vatten på bitarna och placera fyra bitar ovanpå varandra. Låt jäsa i 45 minuter. Medan bröden jäser värmer du ugnen med en plåt i till 250 grader. Placera sedan bröden på den förvärmda plåten, sänk värmen till 230 grader och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar