fredag 1 juni 2012

Rabarberpaj

Ett recept som genast blev en klar favorit! Fick receptet av min arbetskollega. Eftersom den här pajen har en glasyr med smak av vanilj så tycker jag att man inte ens nödvändigtvis behöver vaniljsås till vid servering.

Botten:
3 ägg
2 dl socker
100 g smält smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rabarber

Vispa ägg och socker. Tillsätt det smälta smöret, mjölken och vetemjölet blandat med bakpulver. Bred ut degen på en ugnsplåt och strö över skivad rabarber. Strö över även lite socker. Grädda i 200C ca 20 minuter. Låt bottnet svalna.

Glasyr:
2 dl grädde
1 dl mjölk
1,5 dl socker
2 msk potatismjöl
2-3 msk smör
2-3 tsk vaniljsocker

Mät upp alla ingredienser i en kastrull.Vispa hela tiden medan blandningen värms upp. Låt den inte koka!. Bred genast ut glasyren på den avsvalnade pajen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar