lördag 4 oktober 2014

Middagspaj


1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk kallt vatten

Fyllning:
1 gul lök
200 g vitkål
100 g bacon
smör att steka i
300 g blandfärs
3-4 msk chiliketchup
1 1/2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk timjan
1 dl finhackad bladpersilja
1 1/2 dl riven ost
1-2 tomater i skivor

Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
salt och peppar

Nyp ihop degen och bred ut den i en pajform Låt pajskalet vila kallt i ca 30 minuter. Förgrädda i 225 grader i 10 minuter.


Hacka löken och skär vitkålen i fina strimlor. Skär eller klipp baconet i bitar.

Fräs lök och vitkål i margarin eller smör i en stor stekpanna. Löken ska bli glansig och vitkålen lite
mjuk. Lägg åt sidan.


Stek bacon och köttfärs, lite i taget. Salta och peppra och tillsätt den frästa löken och vitkålen samt chiliketchup, paprikapulver, timjan och persilja. Stek allt under omrörning i några minuter.

Bred ut köttfärsfyllningen i pajskalet. Strö på hälften av osten. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning och häll det över.

Grädda pajen tills äggstanningen stelnat, 30 minuter. Skär tomaterna i skivor. Ta ut pajen efter halva tiden och lägg tomatskivorna ovanpå. Strö på resten av osten och grädda den åter­stående tiden.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar