lördag 4 oktober 2014

Banan-choklad cupcakes

Mumsfilibabba säger jag bara. De här var cupcakes i min smak. Härlig konsistens och mycket god smak.


Då bananerna i fruktskålen är mera bruna än gula då är de perfekta att baka med...


125 g smör
1 1/2 dl indiansocker
1 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk matsoda
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl mörk kakao
1 tsk vaniljsocker
130 g hackad mörk choklad
2 st bananer mosade
1 dl starkt kaffe
1 dl gräddfil

Topping:
100 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
1/2 dl kakao
5 dl florsocker
1/2 dl mjölk
1 msk konjak
Strössel till garnering
Sätt ugnen på 200°. Ställ 12 stora muffinsformar i en muffinsplåt. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör ner gräddfil, banan och kaffe. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med den hackade chokladen. Klicka ut smeten i formarna.


Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.


Topping: Vispa smöret riktigt luftigt. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en fast smet. Spritsa eller klicka ut toppingen på cupcakesen. Garnera med strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar