fredag 8 juni 2018

Kyckling med aubergine



Senaste sommar fyndade jag den här boken:


I den boken hittade jag det här receptet som var supergott!

Du behöver:
2 bröstbitar av kyckling, utan ben och skinn. Ordentliga bröstbitar, inte tunt skurna filéer

Marinad:
1.5 msk Turkisk yoghurt
2 klyftor vitlök, finhackad
1/2 citron skal och saft
1 msk olivolja
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk starkt paprika-pulver
1 krm chilipeppar
1/2 tsk salt

Till serveringen:
1 stor aubergine
salt
olja
ca 70 g riven cheddarost
färsk mynta, grovt hackad
cocktailpinnar
300 g passerad tomat eller tomatjuice

Skär bröstbitarna av kycklingen vågrätt så att du av en bit får 3-4 mindre bitar. Blanda ingredienserna till marinaden. Marinera kycklingbitarna i marinaden i kylskåp minst 2 timmar, gärna 6-8 timmar.

Jag marinerar alltid i dubbla fryspåsar.
Skär auberginen i långa smala skivor. Räkna med att du behöver en skiva aubergine till varje kycklingbit. Gnid in aubergine-skivorna med salt på båda sidor och lägg dem mellan hushållspapper minst 20 minuter.

Torka auberginen torr och stek skivorna mjuka i olja. Låt dem rinna av på rent hushållspapper en stund så att dom svalnar lite.


Värm ugnen till 200C.

Lägg en skiva aubergine på ditt arbetsbord, strö över riven cheddarost och lite mynta. Ta en bit kyckling försiktigt från marinaden och lägg den på aubergine-skivan. Rulla ihop. Fäst med en tandpetare. Fortsätt på samma sätt med de övriga aubergine-skivorna. Lätt rullarna i en ugnsform/stekpanna som tål ugn och häll passerad tomat omkring dem.


Grädda 15 minuter i ugn, täck dem därefter med folie och fortsätt grädda i 15 minuter till.


Plocka bort cocktail-pinnarna innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar