fredag 22 juni 2018

Ranch-dipp

Hittade en intressant kryddblandning på bloggen Toves kök. Enkel att röra ihop med kryddor dom flesta har hemma. Lite ändrade jag på receptet dock. Hade i en halv matsked paprikapulver och en halv matsked rökt paprikapulver. Om man vill kan man utesluta paprikapulvret helt.


1 msk torkad dill
1 1/2 msk lökpulver
1 1/2 msk vitlökspulver
1/2 msk paprikapulver
1/2 msk rökt paprikapulver
1 msk torkad basilika
1 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk salt. 

Blanda ihop alla kryddor och häll upp i en burk med tätt lock. Förvara mörkt och svalt. 

Blanda 2-3 msk av kryddan i 2 dl gräddfil och ställ i kylen en halv timme före servering. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar