Du behöver:
1 kg laxfilé i bit med skinnet kvar
3/4 dl finhackad timjan
1 tsk salt
2 krm peppar
finrivet skal och färskpressad juice av 1 citron
1 msk olivolja
Pestobulgur:
2 dl bulgur
1/2 rödlök
10 körsbärstomater
1 dl pesto
1 krm peppar
Timjanyoghurt:
2 dl Turkisk yoghurt
finrivet skal av 1/2 citron
1/2 dl finhackad timjan
1 krm salt
1 krm peppar
Sätt ugnen på 200C.
Lägg laxen i en ugnssäker form. Strö över timjan, salt, peppar och citronskal. Spara lite timjan och citronskal till garnering. Ringla över citronjuice och olja.
Ställ in i ugnen 20 - 25 minuter.
Pestobulgur: Koka under tiden bulguren enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka löken. Halvera tomaterna. Blanda den varma bulguren med pesto, rödlök och tomater. Krydda med peppar.
Timjanyoghurt: Mixa ihop ingredienserna till timjanyoghurten med stavmixer. Krydda med salt och peppar.
Servera laxen med bulguren och timjanyoghurten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar