2 dl socker
120 g Pätkis-choklad
2 dl varmt kaffe
1 msk snabbkaffepulver
150 g smör
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1/2 dl kakaopulver
1/2 tsk salt
1 dl Marianne-crush
3 ägg
Att garnera med: Vispgrädde och jordgubbar
Använd en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Själv brukar jag klä den med bakplåtspapper - men det går alldeles utmärkt att också smörja den med lite fett. :)
Blanda i en kastrull socker, Pätkis-choklad, smör, kaffe och snabbkaffepulver. Värm upp under omrörning tills chokladen har smält. Ta bort från spisen och låt svalna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de mjöl, bakpulver, kakao och salt i en skål. Tillsätt Marianne-crushet och äggen. Rör ner den avsvalnade choklad-blandningen. Blanda väl.
Häll smeten i formen och grädda ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
Kakan smakar bäst när den är riktigt kall - så låt den gärna stå i kylskåpet! Garnera med t.ex. vispgrädde och jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar