1 klyfta vitklök
1/2 chili (ta bort kärnorna)
1 lime
2 mogna avocado
salt, svartpeppar
olivolja
en handfull basilika (eller persilja eller koriander)
30 g riven pecorino-ost
30 g riven parmesan-ost
400-500 g spagetti
Hacka vitlöken och chilin smått, lägg dem i en skål (du kan göra såsen
färdigt i en serveringsskål om du vill). Halvera avocadon och ta
bort kärnorna. Skär dem i små bitar och lägg i skålen. Mosa avocadon med
en gaffel lite grann – det ska inte bli puré, men det ska inte heller
vara fina kuber. Pressa saft från limen över avocadon. Hacka örterna och
riv ostarna. Lägg allt i skålen. Lägg till olivoljan, salt och peppar.
Rör om och smaka av. Röran ska vara ordentligt salt, annars blir det
inte bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar