1/4 tsk torrjäst
2 tsk salt
ca 3,5 dl vatten (bör vara 42 grader)
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt vatten och blanda med handen så mycket att ingredienserna just och jämnt blandas, knåda inte. Degen skall vara rätt så lös så lägg inte till mera mjöl. Om degen känns torr späd på med mera vatten tills degen känns lös.
Låt degen jäsa på ett dragfritt ställe i 12-18 timmar
Lägg en kastrull eller ett annat kärl med lock (och som tål ugn) i kall ugn och låt ugnen värmas till 225C. När ugnen är varm ta ut kastrullen och lägg degen i kastrullen. Grädda först med locket på ca 30 minuter och ytterligare 15-20 minuter utan lock. Brödet är färdigt när det har fått en fin gyllenbrun yta.
|
||
fredag 8 mars 2013
Världens enklaste bröd
Etiketter:
Bröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar