Äntligen har jag lärt mig att göra ett pajbotten som fungerar bra!!!! Eftersom sommaren varit mycket varm här så smakar det gott med en saltig paj. Enkelt och gott.
Pajbotten:
3 dl mjöl
100 g smör
1 nypa salt
2 msk vatten
Fyllning:
140 g bacon
1 gul lök
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl riven ost
Sätt ugnen på 225C.
Mät upp mjöl, salt och kylskåpskallt smör som du tärnat i mindre bitar. Gör en smulig massa och tillsätt vattnet. Bred ut degen i en smord pajform. Ställ pajformen i frysen medan du gör fyllningen.
Tärna bacon och lök. Stek tills löken är mjuk och baconet knaprigt.
Ta fram pajformen från frysen, nagga bottnet och förgrädda i 10 minuter. Under tiden vispar du ihop äggstanningen.
Därefter breder du ut bacon-lök-blandingen på pajbottnet och häller över äggstanningen. Fortsätt grädda i ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar