Ett mycket "klassiskt" recept skulle jag vilja påstå. Här kan man använda sig av vilka bär som helst. Första gången som jag bakade det här med rabarber.
Deg:
150 g smör
1 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
3-4 dl rabarber i bitar
1 dl socker
2 dl kvark
1 ägg
1-2 tsk vaniljsocker
Vispa smör och socker vitt och pösigt, knäck i ägget och fortsätt vispa. Blanda havregryn, vetemjöl och bakpulver. Rör in detta i smeten.
Smörj en pajform och bred ut smeten i formen. Lägg på rabarber.
Blanda ihop socker, kvark, ägg och vaniljsocker och häll smeten ovanpå rabarbern.
Grädda i 200 grader ca 1/2 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar