Väl hemma igen så googlade jag på recept med mjölet och kom in på bloggen lätta och goda recept där jag hittade det här receptet:
50 gram jäst
6 dl mjölk
125 gram rumsvarmt smör
16-17 dl manitoba cream
2 msk socker
1½ tsk salt
1 tsk bakpulver
Smula ner jästen i en degbunke, använd med fördel en köksmaskin som kan knåda degen länge för det behövs med detta mjöl. Värm mjölken till 37 grader, fingervarmt. Rör ner mjölken och lös jästen.
Tillsätt det rumsvarma smöret och lite av mjölet. Tillsätt även salt, socker och bakpulver. Arbeta degen i maskin eller för hand minst 10-15 minuter. Häll på mer mjöl efterhand men bara så mycket att degen släpper lite från kanterna. Täck bunken med bakduk och låt jäsa i 30-40 minuter.
Fint jäst deg.... |
Utbakade - klara för jäsning |
... och efter jäsningen såg de ut såhär - klara för ugnen! |
Låt svalna utan bakduk för en lite knaprigare yta.
Vad tyckte jag då om dessa frallor? Superbra!!!! Degen var lätt att jobba med. Bröden var luftiga i konsistensensen. Önskar verkligen jag kunde hitta detta mjöl i våra butiker... Å andra sidan ännu en bra ursäkt för att åka över till Åland... :) :) :)
Vad goda dom ser ut :) Du är alltid välkommen tillbaka till Åland.
SvaraRaderaTack tack. :) Åland är magiskt - man vill bara tillbaka dit igen och igen och igen :D
SvaraRadera