söndag 8 september 2013

Äppelpaj

Enkel att röra ihop och riktig god är den här äppelpajen.

Det var här som dottern i huset var lite smått imponerad av att jag gjort vaniljsås till. Hon undrade hur jag hade gjort den, om den var hemmagjord etc. Javisst, är den hemmagjord sa jag... Man börjar med att ta fram 3 dl mjölk och i det vispar du i en påse Ekströms vaniljsåspulver... Ridå - det räknades inte som hemmagjord... ;)


200 g smält smör
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl

1 ägg
0,75 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

3-4 äpplen
kanel, socker

Smält smöret, rör i socker och mjöl. Ta ca en kaffekopp av den här smeten åt sidan.
Tillsätt ägget, mjölken, bakpulvret och vaniljsockret i den större mängden smet. Rör till en jämn massa. Häll smeten i en pajform.

Skala och kärna ur äpplen och lägg ut de på smeten. Strö över socker och kanel. Sura äpplen kräver mera socker. Till sist tar du kaffekoppen med smet och klickar över äpplena. Grädda i 200 grader ca en halv timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar