söndag 3 januari 2016

Mormors sillröra från år 1928

Ja, inte min mormors recept alltså men på sillikoulu.fi så påstår dom att receptet är från år 1928. :)
1 pkt Boy Matjessillfiléer
1 röd lök
2 kokta ägg
1 äpple
1/2 dl saltgurka i tärningar
100 g skärgårdslimpa

Sås
150 g smetana
1 msk senap
en gnutta socker
1/2 citron, saften

Skär sillfiléerna i små tärningar

Skala och finhacka löken.

Skala och kärna ur äpplet och skär i små bitar. Skär saltgurkan i mindre bitar.

Skala äggen och mosa dem grovt.

Blanda silltärningar, hackad lök, äppelbitar,  saltgurka och ägg. Skär bort kanterna från brödet och skär brödet i så tunnar chips som möjligt och rosta brödchipsen knapriga i en torr stekpanna.

Vispa upp smetanan till såsen, tillsätt citronsaft, senap och socker och blanda försiktigt ner i sillröran.

Lägg alltsammans i en vacker skål och garnera med lökringar, dillvippor och de rostade skärgårdsbrödschipsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar