lördag 12 mars 2016

Griskotletter

Griskotletter som fått koka länge så att dom blir så där härligt möra - finns väl nästan ingenting som slår det? Att servera det med potatismos till - får mig att minnas mammas kök i barndomen eller farmors kök ute på landet. Här har vi hållit det mycket enkelt med smaksättningen - salt och peppar är allt som behövs tillsammans med lite lök.

Så här gjorde vi:
3 st "gammaldags" griskotletter
Lök i önskad mängd
salt, peppar
Vetemjöl

Stek griskotletterna på båda sidor i en stekpanna. Salta och peppra.


Flytta över kotletterna till en gryta. Koka upp lite vatten i stekpannan och häll över kotletterna i grytan. Lägg ev. en ny smörklick i stekpannan, bryn löken, strö över lite vetemjöl som får bryna med. Häll lök-mjölblandningen över till grytan och red av pannan igen med lite vatten (som du också häller över kotletterna i grytan). Grytan får alltså gärna stå på en platta som är på så att grytan småputtrar hela tiden.

Låt grytan puttra på svag värme ett par timmar.

Till det här serverade vi ugnsrostade balsamico-rotfrukter och potatismos.


Balsamico-rotfrukterna gör du lätt. Skär i stavar eller tärna önskad mängd rotfrukter. Lägg dem i en ugsnform, häll på lite olivolja och balsamico-vinäger, salt och peppar, eventuellt någon kvist färsk timjan. Låt stå i 200C ugn tills rotsakerna är mjuka.

Morötter och palsternacka använde vi oss av den här gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar