lördag 12 mars 2016

Pulled pork

Pulled pork - mumsfilibabba säger jag bara! Den här gången gjorde vi wraps av vår pulled pork. Riktigt gott med en massa smarriga tillbehör. Fotografen hängde inte riktigt med dock.... men en bild på det rivna köttet finns det i alla fall... :) Receptet hittade vi på taffel.se.


1 kg griskött

1 stor gul lök
4 klyftor vitlök
1 dl ketchup
½-1 msk chilipasta
½ dl vatten
1 msk farinsocker
1/2 tsk +1 nypa mald koriander
½ msk + ½ tsk mald spiskummin
1 msk whisky

Lägg köttet i botten av en tjockbottnad emaljkastrull med lock, lergryta eller en ugnfast form med lock.

Skala lök och vitlök och skiva tjockt. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda alla övriga ingredienset till en smet och bred på köttet. Placera lök och vitlök ovanpå köttet.

Sätt in i ugnen och värm till 125°C. Låt köttet stå i ca 4 timmar. Efter en dryg timme petar du ner löken så att den hamnar i botten av kastrullen. Om den får ligga i den sura röran från början blir den inte lika fint mjuk.

Kika till grytan då och då så att det inte bränner fast i botten. Slå på vatten om det behövs. Om du behöver lämna köttet utan tillsyn är det bra att slå lite vatten i botten innan, så att det inte bränner vid. Efter 3 timmar kan du tillsätta lite mer av alla kryddorna.

Ta ut grytan när köttet är så mört att det faller ihop bara du petar på det. Låt svalna något.

Mosa och luckra upp köttet genom att dra i det med en stor gaffel. Blanda med såsen. Smaka av med lite mer whisky, spiskummin och chili om det behövs. Köttet blir ännu godare om det får stå till sig över natten. Värm eller ljumma köttet före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar