tisdag 8 september 2020

Kantarellpaj

Botten:
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
100 g smör
50 g riven parmesanost
3 msk kallt vatten

Fyllning:
400 g kantareller
1 rödlök
Olja att steka i
200 g gräddfil
2 ägg
100 riven parmesanost
Rivet skal från en citron, ca 1 tsk
1 tsk basilika
Salt och svartpeppar

Blanda ingredienserna till pajbottnet. Arbeta snabbt ihop en deg. Smörj en pajform och tryck ut degen. Förgrädda i 200° ca 10 minuter.

Rensa och tärna kantarellerna. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i en stekpanna med en skvätt olja. Lägg blandningen i det förgräddade pajskalet

Blanda gräddfil, ägg, parmesanost och kryddor i en skål

Häll över svampen i pajskalet. Grädda i ytterligare 20 minuter eller tills pajen har fått fin färg och fyllningen stelnat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar