fredag 4 december 2020

Nasi goreng



1 liten lök
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk riven färsk ingefära
1/2 tsk krossad chili
300 g kycklingsstrimlor
3 msk olja
4 dl kokt ris
1/2 röd paprika
1 dl djupfrysta ärter
1 msk söt sojasås
1 tsk salt
svartpeppar
3-4 ägg

Hacka löken och vitlöksklyftorna. Skär paprikan i tärningar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek lök, ingefära och chili ett ögonblick, tillsätt kycklingsstrimlorna och stek dem färdiga. Tillsätt riset, paprikatärningarna och ärterna. Stek tills riset har fått lite färg. Krydda med sojasås, salt och peppar. Knäck äggen i pannan och rör om, tills äggen är nätt och jämnt färdiga. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar