fredag 4 december 2020

Saltig rulltårta

Botten:

6 äggvitor
6 äggulor
200 g Philadelphia-ost
en nypa salt
1 tsk bakpulver

Fyllning:
3 brk tonfisk
några matskedar grynost
dill
ca 200 g majonnäs
svartpeppar

Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda äggulor, färskost, salt och bakpulver till en jämn smet. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten. Bred ut smeten på en bakplåt förklädd med bakplåtspapper. Grädda i 150C ca 30 minuter. Ta ut från ugnen och vänd bottnet upp och ner, dra bort pappret. Låt svalna helt. 

Rör ihop fyllningen och bred över bottnet. Rulla ihop som en rulltårta. Ställ i kylskåpet till följande dag, då är den som bäst att äta. 

Detta recept hittade jag här.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar