onsdag 26 januari 2022

Currydoftande kycklingsoppa

 


600 g kycklinglårfiléer
2 vitlöksklyftor
10 cm färsk ingefära
1 färsk röd chilifrukt
ca 3 msk citrongräspasta
2 msk sesamolja
1 liter kycklingbuljong av tärning eller fond
10 kaffirlimeblad
ca 400 ml kokosmjölk
3 tsk röd currypasta
2 msk fisksås
5 medelstora morötter
2 scharlottenlökr
nudlar
färsk koriander
saften av en lime
Ev salt och peppar

Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Skala och riv vitlök och ingefära. Skiva chilin. Tärna morötterna och finhacka scharlottenlöken

Värm upp en kastrull och häll i sesamoljan. Stek vitlök, scharlottenlök, ingefära, chilifrukt, citrongräspasta samt kycklinglårfilébitarna ca 10 minuter. Tillsätt kycklingbuljong, limeblad, kokosmjölk, currypasta och fisksås samt morotsbitarna. Låt koka tills morötterna är nästan klara, tillsätt nudlar i önskad mängd. Koka upp så att nudlarna blir mjuka. Pressa i lite limesaft i slutet och smaka av med ev salt och peppar samt färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar