onsdag 26 januari 2022

Tunisisk tajine maadnous

 Ett recept av Zeina.



600 g kycklingfilé
400 g fast potatis
1 gul lök
150 g riven ost
8 st ägg
Liten knippe persilja
3/4 dl vatten
Olja till stekning
1 tsk gurkmeja
1 tsk cayennepeppar eller paprikapulver
0,5 tsk korianderpulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Skala och hacka potatis i små tärningar, skär kyckling i mindre bitar finhacka löken och persilja. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den mjuknar och får färg. Vänd i kyckling och stek lite tills. Tillsätt potatisen och fortsätt stek under omrörning i ca 3 min. Smaksätt med alla kryddor och stek lite till. Tillsätt vatten och låt blandningen sjuda långsamt utan lock tills potatisen mjuknar lite och vätskan har kokats bort.

Värm ugnen till 180°, över och under värme. Smörj en ugnsform, ca 20×30 cm, med olja. Häll över kycklingblandningen. Vispa upp ägg i en skål. Blanda äggen med ost och persilja. Häll äggstanningen över kycklingen. Tillaga tajinen mitt i ugnen ca 30-35 min, tills pajen stelnar. Låt svalna och skär sedan i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar