fredag 4 februari 2022

Gurksallad med blomkål à la Vappu Pimiä

 


1/2 blomkål (liten eller mellanstor)
1/2 gurka
1/2-1 röd chili
en handfull färsk koriander
ev. 1 liten klyfta vitlök
3-5 msk risvinäger
1-3 msk sesamolja
2-3 kryddmått salt
grovmalen svartpeppar

Fördela blomkålen i mindre bitar, skiva gurkan i tunna skivor.

Finhacka chili, koriander och vitlök. Använd chili efter eget behag.

Blanda blomkål, gurka, chili, koriander och vitlök i en skål. Tillsätt risvänger, sesamolja, salt och svartpeppar. Blanda runt och låt stå och dra åt sig av smakerna i minst 15-30 minuter. Smaka av innan servering och krydda eventuellt mera om så behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar