lördag 12 februari 2022

Lax med kryddig bulgur


En kombination av två recept. Lax-receptet har jag hittat på internet någongång i världen och bulgur-receptet kom emot i en gammal Allers-tidning. 

Till laxen behöver du:

ca 700 g laxfilé
3 msk soja
3 msk sherryvinäger
3 msk fisksås
En bit färsk ingefära, ca 1 cm
en klyfta vitlök
1/2 röd chilifrukt
2 stjärnanis
ca 3 dl fiskbuljong, från tärning
1.5 msk farinsocker

Dela laxfilén i fyra portionsbitar. Skiva chili, vitlök och ingefära i tunna skivor. Mätt upp soja, fisksås, sherryvinäger, fiskbuljong och farinsocker i en stekpanna (så stor att du får fiskbitarna i den också). Tillsätt den skivade chilin, vitlöken och ingefäran samt stjärnanisen. Koka upp så att farinsockret smälter. Lägg laxbitarna med skinnsidan uppåt i den kokande skyn. Låt puttra ca 4 - 6 minuter beroende på hur tjocka bitarna är. 

Lyft upp laxbitarna på ett serveringsfat och täck med folie. Låt skyn småkoka ännu någon minut så att den tjocknar till sig och ändrar konsistens till mera "sirap-aktig". Skeda upp såsen över fisken. Servera med ris eller med kryddig bulgur. 

Receptet på kryddig bulgur hittar du 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar