fredag 16 september 2022

Kycklingssoppa à la S

 

300 g strimlad kycklingfilé
4 potatisar av fast sort
1 påse ärter-majs-morot-blandning
1 liten gul lök
ca 1/2 paket Koskenlaskija smältost
1 1/2 dl vispgrädde
1 tärning kycklingfond
curry
gurkmeja
paprikapulver
salt
svartpeppar

Skala och tärna potatisen. Finhacka löken. 

Stek kycklingstrimlorna och tillsätt löken i stekpannan när kycklingen är nästan genomstekt. Låt steka tillsammans en stund så att kycklingen är genomstekt. Krydda med curry, gurkmeja, paprikapulver, salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.

Lägg potatisen i en kastrull och häll på vatten så att det just täcker potatisen. Koka upp. När potatisen är nästan mjuk, tillsätt kycklingbuljongen och smältosten. När osten smält tillsätt ärter-majs-morot-blandningen, vispgrädden och den stekta kycklingen. Tillsätt eventuellt mera vatten om soppan behöver det. Smaka av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar