fredag 16 september 2022

Pankopanerad halloumi med sötpotatis

Halloumin är godast varm, så stek den sist. Det här receptet har jag hittat i en Allers-tidning.

200-250 g halloumi
1 ägg
1-2 dl panko ströbröd
smör till stekning

Rostad sötpotatis:
800 g sötpotatis
olivolja
salt

Tomatsalsa:
400 g tomater
2 scharlottenlökar
3 msk olivolja
saft av 1/2 lime
salt

Sambalsås:
2 dl crème fraiche
1 tsk sambal oelek
finrivet skal av 1/2 lime
salt och peppar

Sätt ugnen på 225C.

Rostad sötpotatis:
Skala och skär sötpotatisen i klyfotr. Lägg potatisen i en ugnsform. Ringla över lite olja och blanda om. Salta. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter. 

Salsa:
Skär tomaterna i bitar. Finhacka scharlottenlöken. Blanda tomater, scharlottenlök, olja, limesaft och salt i en skål. 

Sås:
Blanda crème fraiche, sambal oelek, limeskal, salt och peppar i en skål.

Skär halloumin i ganska stora tärningar. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll panko i en annan. Doppa halloumin först i det uppvispade ägget och sedan i panko. Stek osten i omgångar i en stekpanna med smör.

Servera den nystekta halloumin tillsammans med rostad sötpotatis, tomatsalsa och en klick sambalsås.

Supergott!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar