fredag 16 september 2022

Tagliatelle med kyckling

 


600 g kycklingfilé
1 liten gul lök
2 klyftor vitlök
2-3 msk olivolja
3 dl creme fraiche
1 tärning kycklingbuljong
1 dl kokande vatten
60 g färsk spenat, hackad
finrivet skal från 1/2 ekologisk citron
salt och svartpeppar
400 g tagliatelle
Riven parmesanost till garnering

Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i en stekpanna i olivolja tills den blir mjuk. Tillsätt kycklingen och stek tills den är nästan genomstekt. Rör ut buljongtärningen i det heta vattnet så att den löses upp. Häll ner buljongen i stekpannan tillsammans med creme fraiche och spenat. Koka upp rör om och låt sjuda i några minuter.

Under tiden, koka pastan al dente i saltat vatten enligt förpackningen. Spar lite av pastavattnet för att eventuellt späda ut såsen.

Tillsätt citronskal och smaka av såsen med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan. Späd eventuellt med lite av pastavattnet. Garnera med riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar