söndag 29 mars 2015

Kyckling i ugn

Dags att uppdatera bloggen liten. Dagarna "flyger" iväg - visst gör vi mat alla dagar och kameran är full av bilder på mat... Skulle nog behöva en extra timme i dygnet för att kunna uppdatera efter hand det vi gör. :) Men nu kör vi - ett par recept i alla fall.

Börjar med ett intressant recept från Valio. Gott var det så kan varmt rekommenderas. Vi använde oss av bröstbitar med ben.


700 g broiler bröstbitar med ben
1 dl citronsaft
1 1/2 tsk salt
2 - 3 tsk krossad svartpeppar
1 msk socker
3 klyftor vitlök, finhackade
2 lökar finhackade
4 lagerblad
2 äpplen i tärningar
3 msk vetemjöl
2 dl äppeljuice
2 dl vispgrädde

Smaksätt kycklingbitarna med salt, peppar, socker och vitlök. Värm ugnen till 250C och grädda kycklingbitarna i ca 15-20 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna - vetemjölet utrört i äppeljuice-vispgrädde-blandningen. Sänk ugnstemperaturen till 175C och fortsätt grädda kycklingen ca 1 timme eller tills den känns klar och har fått fin färg.

Äppeltärningarna och äppeljuicen gav den här kycklingrätten en lite annorlunda smak. Gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar