söndag 29 mars 2015

Broilerfilé på grönsaksbädd

Gott-gotti-gott-gott - någonting annat kan man inte säga om det här. Man behöver inget ris eller potatis till. Grönsaksröran har en fin smak och med broiler till kan det ju inte bli fel. Det här kommer vi nog att göra om och om igen. Tacka Kaarina Roininen för receptet.


4-6 st broilerfilé-bitar utan ben
svartpeppar
1/2 - 1 msk färsk rosmarin
salt
1 dl matgrädde
finhackad persilja

Grönsaksröra:
2-3 morötter
1-2 lökar
ca 500 g kinakål
3-4 äpplen
1/2 - 1 tsk örtkrydda Provencale
salt
1 msk sirap

Börja med grönsaksröran. Skala morötterna och skär i strimlor. Finhacka löken.

Strimla kinakålen och äpplena.

Bryn först morötter, lök och kinakål i en gryta i en skvätt olja i ca 5 minuter. Rör om hela tiden.

Tillsätt äpplena och fortsätt småkoka på svag värme under lock ca 10 minuter. Rör om nu och då. Smaksätt grönsaksröran.


Stek broilerbitarna i en stekpanna på båda sidor. Smaksätt med svartpeppar, finhackad färsk rosmarin och salt. Tillsätt matgrädden och låt småputtra på svag värme under lock ca 5-10 minuter.


Lägg broilerbitarna på grönsaksblandningen och häll gräddskyn över. Strö över finhackad persilja




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar