söndag 1 mars 2015

Paj - man tager vad man haver

Solen skiner ute om dagarna nu och man riktigt ser hur snön smälter. Hoppas våren dyker upp tidigt i år! Önska får man ju alltid... Den här pajen fick sin början med att jag i frysen hittade ett färdigt råg-pajbotten och en ask med strimlad skinka. Fram med båda så att de fick tina i rumstemperatur! På eftermiddagen var det dags att baka och då tog jag en titt i kylskåpet... Där låg en bit getost som borde användas... några körsbärstomater och en burk med pepperoni, en burk med matlagningsgrädde som hade bäst före datum om ett par dar...


1 st Myllyn Paras råg-havre-pajbotten

Fyllning:
300 g strimlad skinka
2 st inlagda pepperoni, finhackade
en bit getost
några körsbärstomater halverade

Äggstanning:
3 små ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
paprikapulver
salt och peppar

Tina degen och bred ut det i en pajform.


Strö över skinka, den finhackade pepperonin, getost i önskad mängd samt körsbärstomater.


Vispa ihop äggstanningen och häll över pajbottnet.

Grädda i 225C ca 20 minuter eller tills pajen har fin färg.

Och njut av att du igen en gång har lyckats med att tömma lite både från frys och kyl! :) :) :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar