söndag 3 september 2017

Mamma Larssons Penne

På bloggen 3 kockar och 7 kids har jag hittat det här receptet. Enkelt att göra och riktigt gott.


500 g pasta, penne
1 lök
1 klyfta vitlök
1 burk 400 gr krossade tomater
400 gr köttfärs
4 dl grädde
400 gr vatten (använd krossade tomatburken, fyll upp den så är det lagom)
150 gr ost
salt, svartpeppar pulbiber och basilika
 
Hacka lök och vitlök och bryn. Tillsätt köttfärsen. När det är brynt häll på krossade tomater, grädde och vatten och låt puttra en stund. Tillsätt kryddorna (salt, svartpeppar, pulbiber och gärna basilika). Den kräver mer salt än en vanlig köttfärssås då pastan kommer suga upp sin del.


Lägg den okokta pastan i en gratängform.


Häll över köttfärssåsen. Strö över osten och grädda i 175C i ca 25 minuter.

Känn med en kniv så pastan är mjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar