torsdag 24 augusti 2017

Fiskgratäng


På bloggen Mårtenssons kök finns det en massa fina recept. Här har jag gjort fisk efter ett av recepten. Som alltid med recept så får man ju lite anpassa sig till vad för slags ingredienser man har hemma... Men slutresultatet var supergott!!! Så här gjorde jag:

600 g laxfilé
10-12 körsbärstomater, fint hackade
1  rödlök, fint hackad
ca 10 st små ansjovisfiléer, fint hackade
basilikablad, strimlade

Sås:
½ dl vitt vin
2 dl vatten
2 dl grädde
1 tärning fiskbuljong
1 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar

Koka samman vin, vatten och grädde samt buljongtärning tills det tjocknar lite.
Låt såsen svalna och rör i osten, smaka av med salt och peppar.


Blanda samman tomater, lök, ansjovis och basilikablad.


Lägg fisken i en smord ugnssäker form, toppa med tomatröran och häll såsen runt om fisken.
Ställ in fisken mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar