lördag 16 maj 2020

Biffar med squash och fetaost


Inte världens bästa bild men dom här biffarna var supergoda!

500 g zucchini
salt och svartpeppar
2 msk olivolja i smeten + att steka i
1 stor lök, finhackad
4 mindre ägg eller 3 stora ägg
200 feta, smulad
torkad mynta efter egen smak
en handfull färsk dill, finhackad
3-4 msk vetemjöl

Riv zucchinin och strö över salt, blanda om ordentligt. Lägg allt i en sil och låt stå och dra i ca 10 minuter. Kläm därefter ut överflödig vätska och lägg den rivna zucchinin i en skål. Blanda i den finhackade löken och äggen samt smulad fetaost och kryddor och vetemjöl. Smaka av med salt och peppar. Observera att fetaosten är saltig så var försiktig men hur mycket salt man sätter till.

Värm upp en stekpanna, lägg i lite olivolja och stek biffar i önskad storlek i ett par tre minuter per sida. Serveras varma tillsammans med t.ex. ris och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar