tisdag 19 maj 2020

Indisk kokoskyckling


450 g kycklingfilé
3 klyftor vitlök
1 msk färsk riven ingefära
1 gul lök
1 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1/2-1 tsk pulp biber eller chiliflingor
1-2 tsk salt
svartpeppar
1-2 msk balsamvinäger
400 g krossade tomater
1 brk kokosmjölk
Torkad koriander efter smak

Riv ingefäran. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla kycklingen.

Värm upp en panna och sätt i en skvätt olivolja. Lägg garam masala, spiskummin samt pulp biber i pannan. Rör om. Tillsätt ingefära, vitlök och gul lök och låt steka till löken är lagom genomstekt. Tillsätt kyckling, salt och svartpeppar samt balsamvinäger. Stek tills kycklingen är genomstekt.

Häll i krossade tomater samt kokosmjölk och torkad koriander. Låt småputtra en stund. Smaka av och tillsätt eventuellt mera kryddor om så känns.


Jag serverade detta med spagetti men ris är också ett alldeles utmärkt alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar