onsdag 27 maj 2020

Saftig citronkaka


I det här receptet använder jag amerikanska cup och inte dl. Har man inte ett cup-mått hemma så motsvarar 1 cup ungefär 2.4 dl.

2 citroner
1 1/2 cup vetemjöl
1/2 tsk matsoda
1/2 cup smör
1 1/2 cup socker
3 ägg
1/2 cup turkisk yoghurt

Tvätta citronerna väl. Riv skalet och blanda det med sockret. Skala citronen så att du tar "köttet" tillvara dvs skär bort det yttre skalet och skär ut klyftorna men lämna kvar "väggarna". Skär köttet i mindre bitar, spara även saften

Vispa smör och citronsockret vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i massan. Tillsätt även den turkiska yoghurten och till sist "köttet" från citronerna och saften. Rör försiktigt till en jämn smet.

Häll smeten i en kakform som rymmer ca 2 liter. Grädda i 175C ca 45 minuter eller tills kakan är genomgräddad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar