tisdag 24 november 2020

Farinsockerkex

 


250 g vetemjöl
1 tsk matsoda
1.5 tsk potatismjöl
1/4 tsk salt
1/2 tsk kanel
250 g farinsocker
170 g smör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Ca 2 dl fint socker att rulla degbollarna i

Blanda mjöl, soda, potatismjöl, salt, kanel och vanilj.

Smält smöret tillsammans med farinsockret. Blanda i ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl-blandningen och rör till en jämn smet. Smeten är rätt så lös i det här skedet. Ställ i kylskåp 2 - 3 timmar.

Ta ut degen från kylskåpet. I en djup tallrik häller du ett par dl fint socker. Ta en matsked deg, rulla till en boll. Rulla bollen i sockret. Lägg på bakplåtspappersbeklädd plåt. Lämna tillräckligt med utrymme mellan bollarna.

Grädda i 160C ca 8 - 9 minuter. Ta ut plåten från ugnen. Kläm med en gaffel ner kexen lite i mitten, fortsätt grädda 1 - 2 minuter.

Låt svalna ordentligt innan man lägger kexen i en burk med tättslutande lock.

Kexen går utmärkt att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar