tisdag 17 augusti 2021

Köttfärs-blomkålsform


800 g blomkål
400 g nötmalet
1 lök
2-3 klyftor vitlök
2 msk tomatpuré
3 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk svartpeppar
1 1/2 tsk salt
1 brk (400 g) krossade tomater
riven ost

Bryn köttfärsen i stekpanna och tillsätt den finhackade löken. När färsen fått färg tillsätt finhackad vitlök samt tomatpuré. Smaksätt med Timjan, oregano, svartpeppar och salt. Tillsätt till sist de krossade tomaterna och låt småputtra en stund. 

Skiva blomkålen tunt och bred ut i en ugnsform. Häll på köttfärssåsen och blanda runt. Grädda i 200C ca 30 minuter.

Ta ut formen ur ugnen. Blanda igen och strö över önskad mängd riven ost. Fortsätt grädda ca 30 minuter eller tills blomkålen är mjuk och osten fått fin färg. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar