tisdag 17 augusti 2021

Matig matjessallad

 


800 g färskpotatis
1 äpple
1 päron
150 g lagrad ost
150 g blandade salladsblad
300-400 g avrunnen matjessill i bitar eller vilken sill du önskar
100 g smör
1/2 dl finhackad rödlök
1/2 dl klippt gräslök

Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och dela den i halvor.
dela äpplet och päronet, skiva eller tärna dem. Skär osten i tärningar. Bred ut salladsbladen på ett uppläggningsfat. Fördela potatis, äpple, päron, ost och matjessill ovanpå.

Smält smöret på ganska hög värme i en vid kastrull. När det smält, vispa på botten av kastrullen så att det inte bränns vid, temperatur ska vara 125 grader. Häll upp smöret i en såskanna när det är gyllenbrunt.

Häll smöret över salladen. Strö på rödlök och gräslök.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar