söndag 12 februari 2012

Budapestrulle

Överblivna äggvitor i kylen - dags att baka maräng. Denna gång i form av en budapestrulle - sött, gott och massor av kalorier... ;)

Detta är ett recept vi testat ett par gånger och alltid med bra resultat.

Till bottnet behöver du:
6 äggvitor
3 dl socker
100 g malda hasselnötter
50 g vaniljsåspulver

Fyllningen består av:
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 burk avrunna mandariner, hackade

Vispa äggvitorna länge, tills det bildas mjuka toppar. Tillsätt socker lite i taget. Blanda hasselnötterna med vaniljpulvret och rör i dem i marängen, UTAN att vispa.

Spritsa längder av maräng på bakpappersklädd plåt.

Grädda i 175 grader tills den har fått färg - ca 20-25 minuter.

Låt marängen svalna. Vänd upp marängen på ett nytt bakpapper. Dra av det första bakpappret. Fyllningen läggs nu på "baksidan" av marängbottnen.

Vispa grädden hårt och tillsätt vaniljsockret. Bred ut grädden över marängbottnen och lägg på små bitar av mandariner. Rulla ihop och dekorera om så önskas.

Vi brukar lämna våran budapestrulle utan dekoration - känns att här ändå är kalorier mer än nog... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar