måndag 27 februari 2012

Rökt fisk med äggröra på mörkt bröd

Under helgen hade vi vänner här på en bit mat. Till förrätt hade dottern i huset gjort detta.

Receptet är beräknat till 6 personer.

3 ägg
200 g rökt fisk utan skinn och ben
(här har vi använt varmrökt lax)
1/2 rödlök
1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl majonnäs
1 msk smörgåskaviar
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
1 msk pressad citron
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

6 skivor mörkt bröd
smör att steka brödet i

Koka äggen. Skala och skär dem i grova bitar. Dela den rökta fisken i bitar. Skala och finhacka rödlöken.

Rör ihop turkisk yoghurt, majonnäs och smörgåskaviar. Blanda i dill och persilja och krydda med citronsaft, salt och peppar. Vänd i ägg och fisk.

Skär bort kanterna från brödet och stek skivorna i smör på båda sidor.

Lägg fyllningen på den nystekta brödskivorna. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar