lördag 8 november 2014

Majsmjölsscones

Scones bakade vi också. Jättegott med en god marmelad till afternoon-tea. :) Vi gjorde degen på förmiddagen och lät den stå kallt i kylen ända tills gästerna anlände. Då var det bara att snabbt baka ut till runda bullar och grädda. Perfekt - eftersom ju scones är godast lite sådär småvarma...


3 dl mjölk
100 g smör
2 dl majsmjöl
1 dl russin
5 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
ev. sesamfrön

Blanda mjölsorterna, russin, bakpulver och salt i en bunke.
Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan forma till en deg.
Dela degen i åtta bitar och platta ut till runda kakor, cirka 8-10 centimeter i diameter. Nagga kakorna med en gaffel. Pensla med vatten och strö eventuellt över sesamfrön.
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 8 minuter. Servera nygräddade och varma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar