söndag 14 maj 2017

Tacosallad

Ett recept av Zeinas blogg. Ett recept som vi kommer att göra om och om igen. :)


500 g köttfärs
400 g kokta kindeybönor
1 påse tacokrydda
400 g majskorn
2 paprikor i olika färger
1/2 isbergsalladshuvud
1 dl urkärnade oliver
1 dl jalapenos
150 g riven ost
300 g tacosås

Dressing:
1/2 dl majonnäs
1/2 dl chilimajonnäs
3 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
Salt & peppar


Nachochips
Riven ost

Hetta upp lite olja och stek köttfärsen. Krydda med tacokrydda, tillsätt kidneybönor och stek allting lite till. Ställ åt sidan och låt svalna.


Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och ställ i kylen. Hacka alla grönsaker och låt rinna av ordentligt i en sil.


Lägg all köttfärs i botten av en mellanstor form. Lägg isbergsallad över, bred på hälften av dressingen och toppa med majs, paprika och jalapeno.  Lägg på mer isbergssallad, resten av dressingen och salsasås. Toppa med majs, paprika, oliver och jalapeno. Täck väl och förvara i kylen en stund innan servering, salladen klarar sig flera timmar i kylen.


När det är dags att servera salladen kan du toppa den med lite krossade nachochips och riven ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar