lördag 15 juli 2017

Eeva Ryynänens ateljé, café och kyrka i Paateri

Under vår semester gjorde vi en kort bilutfärd till östra delen av Finland. Där besökte vi många intressanta platser. Under resans gång besökte vi naturligtvis även några caféer och restauranger. Det här caféet är värt ett besök om ni befinner er i Paateri, nära Lieksa. Caféet ligger bredvid Paateri kyrka och museet. Kyrkan är designad av bildkonstnären Eeva Ryynänen och museet ligger i huset som var hennes hem. I den gamla ladugården kan man se fina träskulpturer Eeva gjort. Kyrkan var också den väldigt fin och annorlunda - används mest under sommartid för bröllop och konserter. Här några bilder både från caféet, kyrkan samt inredning/skulpturer. Eeva Ryynänen var född 15.6.1915 och dog 18.10.2001.

Redan dörren till caféet var unik och man kunde inte missa var caféet låg. Vad som sedan dolde sig bakom denna dör kunde man inte ens ana sig till... 
Från caféet var det några tiotals meters promenad till kyrkan och den gamla ladugården. I ladugården hittade vi bl.a. detta:Nära ladugården låg kyrkan.


Dörren till kykan visar änglavingar.

Predikstolen till vänster och altaren längst fram.
På Youtube finns den här videon från stället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar