lördag 15 juli 2017

Snickers-paj

Har länge haft planer på att göra en snickerskaka. Har googlat många recept... här har jag kombinerat två recept och lite egen fantasi. Supergott och kalori-rikt slutresultat. :)


Botten:
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl turkisk yoghurt
100 g smält smör

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner i ägg-sockerblandningen turvis med yoghurten och det smälta smöret. Häll smeten i en smord pajform. Grädda i 180C ca 15 min. Låt bottnet svalna en stund men inte så att det kallnar helt.


Kinuski:
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk smör

Medan du gräddar pajbottnet är det bra att börja koka kinuskin. Koka upp grädde och farinsocker i ca 20 minuter på låg värme. Rör om alltid nu och då. Själv rör jag flitigare i början av - innan det kokar upp, sedan när det puttrar på låg värme rör jag lite nu och då. Tillsist tillsätter man vaniljsocker och smör. Smöret ger en härlig glans till din kinuskisås.

Att strö på kinuskisåsen:
100 g salta jordnötter

Häll hälften av kinuskisåsen på det avsvalnade pajbottnet. Strö över ca 100 g salta jordnötter och över nötterna breder man ut resterande kinuskisås.


Chokladglasyr
50 g vit choklad
50 g mörk choklad
1 dl vispgrädde

Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll på vispgrädden. På LÅG värme låter du chokladen smälta i grädden. Rör om hela tiden så att chokladen inte bränns. När allt är smält och du har en slät smet häller du det över kinuskin. Låt pajen svalna en stund innan du lägger den i kylskåpet för att kallna helt. Skär i bitar och njut!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar