fredag 29 mars 2024

Kyckling-kokospanna

 


2 msk smör
2 tsk garam masala
3 klyftor vitlök
1 gul lök
600 g omarinerad kycklingfilé
salt
1 tsk torkad mynta
1 dl vatten
1/2 - 1 tärning hönsbuljong
2 dl creme fraiche
1 dl kokosflingor

Smält smöret i en panna. Tillsätt garam masala, finhackad vitlök och lök. Stek tills löken är genomskinlig.

Skär kycklingen i stora bitar och tillsätt dem i pannan. Bryn lätt under omrörning ca 4-5 minuter. Strö över lite salt. Tillsätt vatten och buljongtärning samt creme fraiche och kokosflingor. Låt koka på svag värme under lock ca 15 min eller tills kycklingen känns genomkokt. Strö över persilja. Servera t.ex. med ris och naan-bröd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar