söndag 7 april 2013

Krämig kyckling med tre sorter peppar

Ett recept som dottern i huset har hittat på hbl.fi. Jättegott!!!
Vi använde oss av omarinerad kyckling och färska champinjoner. :)


500 g kycklingfilé, strimlad
olja
200 g champinjoner, i bitar
1 gul lök, finhackad
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk hel grönpeppar
1 tsk rosépeppar
2 1/2 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
1 msk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 purjolök, strimlad
1 dl cashewnötter
bladpersilja
1 lime, i klyftor

Stek kycklingen i olja i en stekpanna tills den börjar få lite färg. Tillsätt svamp och gul lök och låt fräsa tills löken mjuknat. Stöt de olika pepparsorterna tillsammans i mortel.
Rör ned crème fraiche, vin, peppar, soja, vitlök och purjo i pannan. Låt koka och puttra ihop någon minut. Se till så att kycklingen är genomstekt (inte rosa inuti).
Rosta cashewnötter i torr panna och strö över tillsammans med plockade persiljeblad. Servera med limeklyftor och ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar