söndag 25 augusti 2013

Bärpaj

Hallon och blåbär är en oslagbar kombination. :)

Botten:
100 g smör
1 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
ca 2 dl blåbär
ca 2 dl hallon
200 g gräddfil
1 ägg
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Vispa smör och socker till skum. Tillsätt ägget och rör om omsorgsfullt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i blandningen.

Tryck ut degen i botten och på kanterna i en pajform (26 cm i diameter) och bred ut bären ovanpå. Strö lite socker på bären om så önskas. (Blanda i 2 tsk potatismjöl och du använder frusna bär).

Rör samman gräddfil, ägg, socker och vaniljsocker för fyllningen och häll i formen. Grädda pajen i 200 grader i cirka 30 minuter.

Min stickning, en mugg kaffe och en bit paj - vilken härlig sommar det var!

1 kommentar: